NIEUWS

Meegewerkt aan een artikel in De Gelderlander over de stikstofplannen. ‘Ga met boeren in gesprek en vraag wat ze willen. Geef ze uitdagingen.’ Dat levert waarschijnlijk meer op dan dit.

 

SABE regeling

 

Vanaf 31 mei is de SABE2 regeling van de overheid weer geopend. Hierbij kunt u als agrarisch ondernemer aanspraak maken op een voucher voor gratis advies ter waarde van €1500,-. Als onafhankelijk coach ben ik gecertificeerd voor de aandachtsgebieden:

  • E1 Persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer en zijn bedrijf
    Ontwikkeling van vaardigheden. Deze vaardigheden moeten te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling en duurzame ontwikkeling van het bedrijf.
  • E2 Horizontale samenwerking
    Stimuleren samenwerking tussen landbouwondernemingen, producentenorganisaties of telersverenigingen. Om de positie van de landbouwonderneming te versterken. Hier vallen ook studiegroepen onder.
  • E3 Bedrijfsovername
    Starten, overnemen of beëindigen van een landbouwonderneming.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U krijgt in een kalenderjaar één keer een voucher voor advies of een cursus. U kunt niet voor beide een voucher krijgen. Heeft u voor 1 januari 2021 een besluit tot goedkeuring van voucheraanvraag SABE1 Advies en cursus voor agrariërs ontvangen? Dan kunt u in 2021 een nieuwe subsidieaanvraag indienen en een voucher toegekend krijgen.
  • U krijgt het advies van een erkende bedrijfsadviseur.
  • Krijgt u het advies in een groep? Dan mag de groep niet groter zijn dan vijftien deelnemers.

 

Voor meer informatie neem contact op met mij:

info@huininkconsult.nl

06 – 138 07 901